Zen aan Zee Retreat

Kun je wel wat tijd voor jezelf gebruiken? Of heb je het altijd al eens leuk gevonden om op yoga retreat te gaan? Dan is dit je kans!

Tijd investeren in jezelf. Inspirerende yogalessen, geleide meditaties, gezonde voeding, een (stilte)wandeling, een verrassingsworkshop en nog veel meer! En dit allemaal op een prachtige plek vol rust en natuur aan werelderfgoed de Waddenzee. Je hoeft even helemaal niks en er wordt ook niks van je verwacht. Dit retreat staat geheel in het teken van jou. Krijg je er al zin in? Lees snel verder en bekijk de verschillende edities.

Het retreat zal plaatsvinden in onze eigen boerderij / retreat center. Boerderij “Zen aan Zee”, is een plek waar aan alles is gedacht. Een sfeervolle, kleinschalige plek die bij uitstek geschikt is voor retreats en andere soortgelijke activiteiten. Je snapt natuurlijk wel dat met deze prachtige, eigen locatie begin 2020 een grote droomwens van ons in vervulling is gegaan.

De boerderij ligt op slechts 450 meter van de Waddenzee in het noorden van Friesland. De perfecte plek om te aarden. Omringd door vrijheid en natuur. Met de mooiste uitzichten en fonkelende sterrenluchten. Een oase van rust. Een plek om te creëren. En misschien wel het allermooiste plekje aan de Waddenzee.

De boerderij beschikt over vijf ruime appartementen met een eigen, luxe badkamer (inclusief ligbad). Als je samen met iemand komt, deel je uiteraard met zijn tweeën een appartement. Kom je alleen? Dan word je ingedeeld met maximaal 2 andere deelnemers die ook alleen komen in een ruim appartement met voldoende privacy.

Afhankelijk van de kamerindeling, kunnen er zo’n 8 tot 10 deelnemers mee dit retreat.

Omgeving

Onze prachtige boerderij is gelegen in het noorden van Friesland en ligt net buiten het dorpje Paesens – Moddergat, wat vaak het mooiste plekje aan de Waddenzee wordt genoemd. Het is een plek ver weg van alle hectiek en een ideale uitvalbasis om het leven in al zijn eenvoud te genieten. Je kunt er prachtig fietsen en wandelen en er zijn ook een aantal fietsen aanwezig die je kosteloos kunt gebruiken. Je kunt er eindeloos langs het Wad zwerven met uitzicht op de eilanden Ameland en Schiermonnikoog. Op 10 autominuten vind je het nationaal park Lauwersmeer, een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Varen, suppen, zwemmen of op een terrasje zitten, alles is mogelijk in dit recreatiegebied. En wil jij ’s avonds wandelen onder de sterren? Het Lauwersmeer beschikt over een officieel “Dark Sky Park”. Stap hier de duisternis van de natuur binnen waar de nacht roept, want in het donker zie je meer. En alsof dit nog niet genoeg is, bevindt zich ook de Elfstedenstad Dokkum op slechts 10 minuten. De perfecte stad voor een middagje shoppen, inclusief maar liefst 140 rijksmonumenten in de historische binnenstad. Mocht je tot slot je verblijf in deze prachtige omgeving willen verlengen? Koppel er een bezoekje aan de Waddeneilanden Ameland of Schiermonnikoog aan vast. Ik voorzie je graag van meer informatie.

Voeding

Tijdens al onze weekenden wordt er vegetarisch en biologisch gekookt. Met eventuele dieetwensen/allergieën wordt rekening gehouden.

De Ruimte

Er is een knusse huiskamerstudio aanwezig waar de yogalessen gegeven worden. Je doet mee aan ongeveer vier yogalessen van zo'n 75 minuten per keer. Bij mooi weer, kunnen deze ook buiten plaatsvinden. Ook staan er nog twee aparte meditaties gepland en is er altijd een speciale workshop, passend bij het seizoen waarin je komt. Zie hiervoor ook de omschrijvingen bij de data.

Verder beschikt de accommodatie over een sfeervolle eetzaal en voldoende ruimte en zitjes. Zo is er een heerlijke lounge met fijne banken en een inspirerende ruimte met grote tafel om aan te zitten, lezen, schrijven, etc. En vergeet natuurlijk de grote tuin niet. Ook hebben alle appartementen een eigen zitje om je even terug te trekken. Genoeg ruimte om te delen en genoeg ruimte voor jezelf.

Programma

Het programma verschilt per editie, maar ik zal je alvast een beetje een idee geven wat je staat te wachten. Op de aankomstdag beginnen we vaak rond 17:00 met een kennismaking en meditatie. Na afloop van een vegetarisch diner, staat je dan nog een zeer ontspannen yogales te wachten. De overige dagen kun je twee keer per dag een yogales verwachten, zoveel mogelijk afgestemd op het seizoen. Daarnaast vindt er vaak nog een meditatieve wandeling naar het Wad plaats, een seizoensworkshop (Vision board maken, Yoga & Klank, een theeproeverij, etc.) en natuurlijk heb je ook een heleboel tijd voor jezelf om te ontspannen, te badderen, te wandelen, een dutje te doen, etc. Tijdens het hele retreat zijn alle gezonde maaltijden inbegrepen en bij aankomst ligt er ook een klein presentje voor je klaar. Het uitgebreide programma en tijdsschema ontvang je altijd zo'n twee weken voor aanvang per mail. Maar onthoud goed, NIKS moet en NIKSEN mag. Jij bepaalt en voelt waar je behoefte aan hebt.

Edities
Naast de seizoensgebonden Zen aan Zee weekenden, zijn er ook een aantal specials te volgen. Zie hieronder de specials die momenteel gepland staan en kijk ook onder het kopje data voor extra uitleg.

Ouder & Kind weekend 
Deze special vindt elk jaar 1x plaats en staat weer gepland voor 18 t/m 20 mei 2024 (Pinksterweekend). Tijd voor jezelf en tijd voor elkaar staat centraal. Met een aantal inspirerende ouder & kind lessen, maar bijvoorbeeld ook met een ochtend waarin alle ouders en kinderen apart van elkaar les ontvangen, zodat je even helemaal tot rust kunt komen. Een bijzonder samenzijn, boordevol leuke activiteiten en lekkere voeding (kidsproof). Neem voor het hele programma gerust contact op via de mail.

Oud & Nieuw XL 29 dec. t/m 1 jan. (3 nachten)
Voor het derde jaar op rij organiseren we dit bijzondere samenzijn en wat kijken we er weer naar uit! Een weekend waarbij de jaarwisseling centraal staat, met tijd om terug te blikken en vooruit te kijken door middel van fijne yoga gerelateerde workshops. En uiteraard gaan we ook een vision board maken om het nieuwe jaar bewust van start te gaan. En als het weer het toelaat, maken we op zaterdagmiddag ook nog een winterse wandeling op een van de Waddeneilanden. Een beter begin is er niet! Neem voor het hele programma gerust contact op, want we hebben nog maar 2 plekken vrij!

Stilte Weekend
Van 2 t/m 4 februari 2024 vindt dit heerlijke weekend plaats. Alleen maar zijn in het moment, stilstaan, voelen en weer steeds dieper de verbinding maken met jezelf. En natuurlijk even een weekend zonder telefoon en zonder (verplichte) gesprekken met andere deelnemers. We luiden op vrijdagmiddag rond 17:30 de stilte in en verbreken deze zondag na de lunch weer. Verder is het een yogaweekend zoals alle andere, met 2x per dag ontspannen yoga (Yin of Yin Yang), verschillende meditatiesessies, een wandeling naar het Wad, lekkere en gezonde maaltijden en nog veel meer! Je hoeft absoluut geen ervaring te hebben en wordt goed begeleid tijdens dit weekend. Als je alleen komt, word je ingedeeld op een kamer met 1 andere deelnemer, waar je allebei een eigen slaapvertrek hebt, zodat je geen last hebt van ongemakkelijke stiltes 😉 of je kunt natuurlijk voor de eenpersoonskamer gaan tegen een meerprijs. Dit is beperkt mogelijk.

Yoga & Docent

Danielle (Daan) verzorgt zelf alle lessen en heeft ook de dagelijkse leiding. Tevens is er vaak een tweede hulp/docent aanwezig. Het retreat en alle lessen zijn afgestemd op het desbetreffende seizoen. Zo heeft ieder weekend dezelfde basis, maar de lessen en activiteiten zijn anders. Dit maakt het leuk om ook vaker deel te nemen. Wanneer je meebeweegt met de seizoenen voel je je veel krachtiger, energieker en beter in balans. Af en toe vindt er een XL weekend plaats. Deze is iets uitgebreider en tijdens dit weekend breng je ook een bezoek aan een van de Waddeneilanden (als het weer het toelaat). Daan geeft op een functionele manier Yin Yang Yoga. Dit houdt in dat er niet gewerkt wordt met perfecte houdingen en plaatjes (die bestaan namelijk niet), maar dat er gekeken wordt naar ieders eigen, unieke lichaamsbouw. Zo kan iedereen op zijn/haar eigen manier aan de lessen deelnemen en is iedereen meer dan welkom!

Overzicht

Prijsoverzicht

Standaard Zen aan Zee Weekend (2 nachten) 

€425,- bij een verblijf op een luxe, gedeelde kamer met eigen luxe badkamer.

Wil je liever een eenpersoonskamer, dit is beperkt mogelijk met een meerprijs van €100,-.

XL Retreats of Oud & Nieuw Special (3 nachten)

€595,- bij een verblijf op een luxe, gedeelde kamer met eigen luxe badkamer.

Kom je bijvoorbeeld met drie of vier personen? Ook dit kan geregeld worden op een ruime kamer.

Geef bij je aanmelding duidelijk aan wanneer je samen met iemand komt, zodat jullie ook samen de kamer delen.

Wil je liever een eenpersoonskamer, dit is beperkt mogelijk met een meerprijs van €125,-.

Ouder & Kind Weekend (2 nachten)

€595,- gebaseerd op een ouder + 1 kind 
Meerprijs voor een extra kind bedraagt €195,-

Op het moment van inschrijven dient er binnen 7 dagen een aanbetaling van 30% gedaan te worden. Het overige bedrag wordt betaald 8 weken voor vertrek. Betaal je liever alles meteen in een keer? Geef dat even aan tijdens je boeking. Mocht het weekend wegens de corona maatregelen niet doorgaan? Dan wordt het weekend verzet en schuift je betaling gewoon mee. 

Data

Kom jij ervaren wat deze plek zo magisch maakt? Zie hieronder de data van de geplande weekenden + het thema.

24 t/m 26 november  - Zen aan Zee Herfst (VOL)
Naar binnen keren, loslaten en verstillen staan centraal tijdens dit heerlijke seizoen, waarin we de Yang energie gaan afbouwen en de Yin energie steeds meer mogen omarmen. Een weekend vol hartverwarmende activiteiten om weer even helemaal bij jezelf te komen. Inclusief een laagdrempelige stilte ochtend.

29 december t/m 1 januari - Winter/Oud & Nieuw Retreat XL (3 nachten)
*Een bijzonder samenzijn waarbij de jaarwisseling centraal staat, met tijd om terug te blikken en vooruit te kijken door middel van fijne yoga gerelateerde workshops. En uiteraard gaan we ook een vision board maken om het nieuwe jaar bewust van start te gaan. En als het weer het toelaat, maken we op zaterdagmiddag ook nog een winterse wandeling op een van de Waddeneilanden. Een beter begin is er niet!
*Dit retreat start vrijdag 16:00 en eindigt maandag rond 11:00/11:30. Neem voor het hele programma gerust contact op.

2 t/m 4 februari - Zen aan Zee Stilte Retreat
Even een weekend helemaal voor jezelf, in stilte. Ohw, is het al bijna zover?! Alleen maar zijn in het moment, stilstaan, voelen en weer steeds dieper in verbinding komen met jezelf. En natuurlijk een weekend zonder telefoon (we raden aan deze uit te zetten of op vliegtuigstand) en zonder (verplichte) gesprekken met andere deelnemers. We luiden op vrijdagmiddag rond 17:30 de stilte in en verbreken deze zondag na de lunch weer. Verder is dit een yogaweekend zoals alle andere, met 2x per dag ontspannen yoga (Yin of Yin Yang), een aantal meditatiesessies, een wandeling naar het Wad, lekker en gezond eten en nog veel meer! Je hoeft absoluut geen ervaring te hebben en wordt goed begeleid tijdens dit weekend. Als je alleen komt, word je ingedeeld op een kamer met 1 andere deelnemer, waar je allebei een eigen slaapvertrek hebt, zodat je geen last hebt van ongemakkelijke stiltes 😉 of je kunt natuurlijk voor de eenpersoonskamer gaan tegen een meerprijs. Dit is beperkt mogelijk.

1 t/m 3 maart 2024 - Zen aan Zee Lente
Wanneer je volgens de seizoenen leeft, voel je je vele malen gezonder! Zo is de lente de periode om onder je dekentje vandaan te komen en al je gemaakte plannen tot uitvoering te brengen. En om deze plannen nog wat extra versterking te geven, ga je onder begeleiding van partner Frank je eigen unieke Mala sieraad maken t.w.v. 65 euro, zodat je krachtig de lente tegemoet kunt gaan. Een unieke kans!

18 t/m 20 mei 2024 - Ouder & Kind Retreat (nog 2 kamers)
Een weekend waarin tijd voor jezelf en tijd voor elkaar centraal staan, boordevol leuke activiteiten en lekkere (kidsproof) voeding. Een weekend waarin je even nergens over na hoeft te denken en met volle aandacht bij je kind(eren) aanwezig kunt zijn. Geschikt voor kinderen van ongeveer 4 tot 10 jaar. Neem voor vragen of het volledige programma gerust contact op.

Zen aan Zee Zomer XL - nieuwe datum volgt
Kom jij dit weekend het leven en de zomer vieren? Het zomerweekend is een yogaweekend boordevol hartverwarmende activiteiten waarbij het Wad een grote rol speelt. Wat dacht je van een meditatie tijdens zonsondergang aan het Wad? En Yoga op het Wad? En natuurlijk kan een dagje Ameland inclusief (stilte) wandeling door bos en duin + yoga op het strand ook niet ontbreken! Oehw, ik kan niet wachten!

Inclusief
 • 4 keer yoga
 • 2 meditatiesessies
 • 1x workshop afgestemd op het seizoen
 • 1x (stilte) wandeling
 • 2 of 3 overnachtingen
 • linnengoed en handdoeken
 • ontbijt, lunch en diner
 • thee, koffie, water en tussendoortjes/snacks
Exclusief
 • Vervoer
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eventuele extra activiteiten