Zen aan Zee Weekend

 

Ben je toe aan een weekend voor jezelf? Of heb je het altijd al eens leuk gevonden om op yogaweekend te gaan? Dan is dit je kans!

Tijd investeren in jezelf. Inspirerende yogalessen, geleide meditaties, gezonde voeding, een (stilte)wandeling, een verrassingsworkshop en nog veel meer! En dit allemaal op een prachtige plek vol rust en natuur aan werelderfgoed de Waddenzee. Je hoeft dit weekend helemaal niks en er wordt ook niks van je verwacht. Dit weekend staat geheel in het teken van jou. Krijg je er al zin in? Lees snel verder!

Het weekend zal plaatsvinden in onze eigen boerderij / retreat center. Boerderij “Zen aan Zee”, is een plek waar aan alles is gedacht. Een sfeervolle, kleinschalige plek die bij uitstek geschikt is voor retreats en andere soortgelijke activiteiten. Je snapt natuurlijk wel dat met deze prachtige, eigen locatie begin 2020 een grote droomwens van ons in vervulling is gegaan.

De boerderij ligt op slechts 450 meter van de Waddenzee in het noorden van Friesland. De perfecte plek om te aarden. Omringd door vrijheid en natuur. Met de mooiste uitzichten en fonkelende sterrenluchten. Een oase van rust. Een plek om te creëren. En misschien wel het allermooiste plekje aan de Waddenzee.

De boerderij beschikt over vijf ruime appartementen met een eigen, luxe badkamer (inclusief ligbad). Als je samen met iemand komt, deel je uiteraard met zijn tweeën een appartement. Kom je alleen? Dan word je ingedeeld met maximaal 2 andere deelnemers die ook alleen komen in een ruim appartement met voldoende privacy.

Afhankelijk van de kamerindeling, kunnen er zo’n 8 tot 12 deelnemers mee dit weekend. En uiteraard houden we ons aan de richtlijnen betreffende Covid. Je kunt hier dus veilig op retreat komen.

Omgeving

Onze prachtige boerderij is gelegen in het noorden van Friesland en ligt net buiten het dorpje Paesens – Moddergat, wat vaak het mooiste plekje aan de Waddenzee wordt genoemd. Het is een plek ver weg van alle hectiek en een ideale uitvalbasis om het leven in al zijn eenvoud te genieten. Je kunt er prachtig fietsen en wandelen en er zijn ook een aantal fietsen aanwezig die je kosteloos kunt gebruiken. Je kunt er eindeloos langs het Wad zwerven met uitzicht op de eilanden Ameland en Schiermonnikoog. Op 10 autominuten vind je het nationaal park Lauwersmeer, een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Varen, suppen, zwemmen of op een terrasje zitten, alles is mogelijk in dit recreatiegebied. En wil jij ’s avonds wandelen onder de sterren? Het Lauwersmeer beschikt over een officieel “Dark Sky Park”. Stap hier de duisternis van de natuur binnen waar de nacht roept, want in het donker zie je meer. En alsof dit nog niet genoeg is, bevindt zich ook de Elfstedenstad Dokkum op slechts 10 minuten. De perfecte stad voor een middagje shoppen, inclusief maar liefst 140 rijksmonumenten in de historische binnenstad. Mocht je tot slot je verblijf in deze prachtige omgeving willen verlengen? Koppel er een bezoekje aan de Waddeneilanden Ameland of Schiermonnikoog aan vast. Ik voorzie je graag van meer informatie.

Voeding

Tijdens al onze weekenden wordt er vegetarisch en biologisch gekookt. Met eventuele dieetwensen/allergieën wordt rekening gehouden.

De Ruimte

Er is een knusse huiskamerstudio aanwezig waar de yogalessen gegeven worden. Je doet mee aan ongeveer vier yogalessen van zo'n 75 minuten per keer. Bij mooi weer, kunnen deze ook buiten plaatsvinden. Ook staan er nog twee aparte meditaties gepland en is er altijd een speciale workshop, passend bij het seizoen waarin je komt. Zie hiervoor ook de omschrijvingen bij de data.

Verder beschikt de accommodatie over een sfeervolle eetzaal en voldoende ruimte en zitjes. Zo is er een heerlijke lounge met fijne banken en een inspirerende ruimte met grote tafel om aan te zitten, lezen, schrijven, etc. En vergeet natuurlijk de grote tuin niet. Ook hebben alle appartementen een eigen zitje om je even terug te trekken. Genoeg ruimte om te delen en genoeg ruimte voor jezelf.

Programma

Hieronder kun je een indruk krijgen van het programma. Het exacte programma ontvang je uiterlijk twee weken voor vertrek. Je bent altijd zelf zo vrij om te kiezen waar je wel en niet aan wilt deelnemen. Je bent tot niks verplicht, het is JOUW weekend. Niks moet en niksen mag. Als dat geen mooi cadeau voor jezelf is!

Het yogaweekend start op vrijdagmiddag rond 17:00 met een hapje en drankje. Daarna vindt er een meditatie “aankomen in het moment” plaats, gevolgd door een korte kennismaking. Aan het begin van de avond is het diner, gevolgd door een zeer ontspannen yogales. Op zaterdag starten we met ontbijt, gevolgd door een les Yin Yang Yoga, aangepast op het seizoen. Na de lunch, heb je een vrije middag. Onder het kopje “omgeving” kun je lezen wat er in de buurt allemaal te doen is. Aan het einde van de middag staat er een snack voor je klaar, gevolgd door weer een yogales. Daarna is het tijd voor het diner en aan de rest van de avond kun je zelf invulling geven. Op zondag beginnen we vaak met een meditatie, gevolgd door het ontbijt. Er vindt deze dag nog een yogales plaats en meestal ook een mooie (stilte) wandeling. Tevens vindt er ergens dit weekend nog een speciale workshop afgestemd op het seizoen plaats. We eindigen op zondag tussen 16:00 en 17:00 met een meditatie en eindcirkel.

Het XL weekend is een extra uitgebreide editie met een speciaal programma. Zeker het Oud & Nieuw weekend gaat een echte knaller worden! Ook hier starten we op de eerste dag op de namiddag tussen 16:00 en 17:00 en sluiten we de laatste dag aan het einde van de ochtend af.

Let op: het programma is altijd onder voorbehoud en weersafhankelijk en onder het kopje data vind je een uitgebreide omschrijving van ieder retreat.

Yoga & Docent

Danielle (Daan) verzorgt zelf alle lessen en heeft ook de dagelijkse leiding. Tevens is er vaak een tweede hulp/docent aanwezig. Het retreat en alle lessen zijn afgestemd op het desbetreffende seizoen. Zo heeft ieder weekend dezelfde basis, maar de lessen en activiteiten zijn anders. Dit maakt het leuk om ook vaker deel te nemen. Wanneer je meebeweegt met de seizoenen voel je je veel krachtiger, energieker en beter in balans. Af en toe vindt er een XL weekend plaats. Deze is iets uitgebreider en tijdens dit weekend breng je ook een bezoek aan een van de Waddeneilanden (als het weer het toelaat). Daan geeft op een functionele manier Yin Yang Yoga. Dit houdt in dat er niet gewerkt wordt met perfecte houdingen en plaatjes (die bestaan namelijk niet), maar dat er gekeken wordt naar ieders eigen, unieke lichaamsbouw. Zo kan iedereen op zijn/haar eigen manier aan de lessen deelnemen en is iedereen meer dan welkom!

Overzicht

Prijsoverzicht

Standaard Zen aan Zee Weekend (2 nachten) 

€385,- bij een verblijf op een luxe, gedeelde kamer met eigen luxe badkamer.

Oud & Nieuw Special (3 nachten)

€545,- bij een verblijf op een luxe, gedeelde kamer met eigen luxe badkamer.

Kom je bijvoorbeeld met drie of vier personen? Ook dit kan geregeld worden op een ruime kamer.

Geef bij je aanmelding duidelijk aan wanneer je samen met iemand komt, zodat jullie ook samen de kamer delen.

Wil je liever een eenpersoonskamer, dit is beperkt mogelijk met een meerprijs van €95,-.

Op het moment van inschrijven dient er binnen 7 dagen een aanbetaling van 30% gedaan te worden. Het overige bedrag wordt betaald 8 weken voor vertrek. Betaal je liever alles meteen in een keer? Geef dat even aan tijdens je boeking. Mocht het weekend wegens de corona maatregelen niet doorgaan? Dan wordt het weekend verzet en schuift je betaling gewoon mee. 

Data

Kom jij ervaren wat deze plek zo magisch maakt? Zie hieronder de data van de geplande weekenden + het thema.

11 t/m 13 november 2022 - Herfst (laatste kamer ivm een annulering)
*Naar binnen keren, loslaten en verstillen staan centraal tijdens dit heerlijke seizoen, waarin we de Yang energie gaan afbouwen en de Yin energie steeds meer mogen omarmen. Een weekend vol hartverwarmende activiteiten om weer even helemaal bij jezelf te komen. 

30 december t/m 2 januari - Winter/Oud & Nieuw Retreat XL (3 nachten) nieuw online!
*Een bijzonder samenzijn waarbij de jaarwisseling centraal staat, met tijd om terug te blikken en vooruit te kijken door middel van fijne yoga gerelateerde workshops. En uiteraard gaan we op Nieuwjaarsdag een vision board maken om het nieuwe jaar bewust van start te gaan. Een beter begin is er niet! Wanneer het weer het toelaat, hopen we ook zeker een winterse strandwandeling op Schiermonnikoog te maken!

21 t/m 23 april - Lente nieuw online!
Wanneer je volgens de seizoenen leeft, voel je je vele malen gezonder! Zo is de lente de periode om onder je dekentje vandaan te komen en al je gemaakte plannen tot uitvoering te brengen. En om deze plannen nog wat extra versterking te geven, ga je zelfs je eigen unieke Mala sieraad maken die jou mag ondersteunen op je pad. 

Inclusief
 • 4 keer yoga
 • 2 meditatiesessies
 • 1x workshop afgestemd op het seizoen
 • 1x (stilte) wandeling
 • 2 of 3 overnachtingen
 • linnengoed en handdoeken
 • ontbijt, lunch en diner
 • thee, koffie, water en tussendoortjes/snacks
Exclusief
 • Vervoer
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eventuele extra activiteiten