Zen aan Zee Retreat

Kun je wel wat tijd voor jezelf gebruiken? Of heb je het altijd al eens leuk gevonden om op yoga retreat te gaan? Dan is dit je kans!

Tijd investeren in jezelf. Inspirerende yogalessen, geleide meditaties, gezonde voeding, een (stilte)wandeling, een verrassingsworkshop en nog veel meer! En dit allemaal op een prachtige plek vol rust en natuur aan werelderfgoed de Waddenzee. Je hoeft even helemaal niks en er wordt ook niks van je verwacht. Dit retreat staat geheel in het teken van jou. Krijg je er al zin in? Lees snel verder en bekijk de verschillende edities.

Het retreat zal plaatsvinden in onze eigen boerderij / retreat center. Boerderij “Zen aan Zee”, is een plek waar aan alles is gedacht. Een sfeervolle, kleinschalige plek die bij uitstek geschikt is voor retreats en andere soortgelijke activiteiten. Je snapt natuurlijk wel dat met deze prachtige, eigen locatie begin 2020 een grote droomwens van ons in vervulling is gegaan.

De boerderij ligt op slechts 450 meter van de Waddenzee in het noorden van Friesland. De perfecte plek om te aarden. Omringd door vrijheid en natuur. Met de mooiste uitzichten en fonkelende sterrenluchten. Een oase van rust. Een plek om te creëren. En misschien wel het allermooiste plekje aan de Waddenzee.

De boerderij beschikt over vijf ruime appartementen met een eigen, luxe badkamer (inclusief ligbad). Als je samen met iemand komt, deel je uiteraard met zijn tweeën een appartement. Kom je alleen? Dan word je ingedeeld met maximaal 2 andere deelnemers die ook alleen komen in een ruim appartement met voldoende privacy.

Afhankelijk van de kamerindeling, kunnen er zo’n 8 tot 10 deelnemers mee dit retreat.

Omgeving

Onze prachtige boerderij is gelegen in het noorden van Friesland en ligt net buiten het dorpje Paesens – Moddergat, wat vaak het mooiste plekje aan de Waddenzee wordt genoemd. Het is een plek ver weg van alle hectiek en een ideale uitvalbasis om het leven in al zijn eenvoud te genieten. Je kunt er prachtig fietsen en wandelen en er zijn ook een aantal fietsen aanwezig die je kosteloos kunt gebruiken. Je kunt er eindeloos langs het Wad zwerven met uitzicht op de eilanden Ameland en Schiermonnikoog. Op 10 autominuten vind je het nationaal park Lauwersmeer, een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Varen, suppen, zwemmen of op een terrasje zitten, alles is mogelijk in dit recreatiegebied. En wil jij ’s avonds wandelen onder de sterren? Het Lauwersmeer beschikt over een officieel “Dark Sky Park”. Stap hier de duisternis van de natuur binnen waar de nacht roept, want in het donker zie je meer. En alsof dit nog niet genoeg is, bevindt zich ook de Elfstedenstad Dokkum op slechts 10 minuten. De perfecte stad voor een middagje shoppen, inclusief maar liefst 140 rijksmonumenten in de historische binnenstad. Mocht je tot slot je verblijf in deze prachtige omgeving willen verlengen? Koppel er een bezoekje aan de Waddeneilanden Ameland of Schiermonnikoog aan vast. Ik voorzie je graag van meer informatie.

Voeding

Tijdens al onze weekenden wordt er vegetarisch en biologisch gekookt. Met eventuele dieetwensen/allergieën wordt rekening gehouden.

De Ruimte

Er is een knusse huiskamerstudio aanwezig waar de yogalessen gegeven worden. Je doet mee aan ongeveer vier yogalessen van zo'n 75 minuten per keer. Bij mooi weer, kunnen deze ook buiten plaatsvinden. Ook staan er nog twee aparte meditaties gepland en is er altijd een speciale workshop, passend bij het seizoen waarin je komt. Zie hiervoor ook de omschrijvingen bij de data.

Verder beschikt de accommodatie over een sfeervolle eetzaal en voldoende ruimte en zitjes. Zo is er een heerlijke lounge met fijne banken en een inspirerende ruimte met grote tafel om aan te zitten, lezen, schrijven, etc. En vergeet natuurlijk de grote tuin niet. Ook hebben alle appartementen een eigen zitje om je even terug te trekken. Genoeg ruimte om te delen en genoeg ruimte voor jezelf.

Programma

Het programma verschilt per editie, maar ik zal je alvast een beetje een idee geven wat je staat te wachten. Op de aankomstdag beginnen we vaak rond 17:00 met een kennismaking en meditatie. Na afloop van een vegetarisch diner, staat je dan nog een zeer ontspannen yogales te wachten. De overige dagen kun je twee keer per dag een yogales verwachten, zoveel mogelijk afgestemd op het seizoen. Daarnaast vindt er vaak nog een meditatieve wandeling naar het Wad plaats, een seizoensworkshop (Yoga op het Wad, je eigen Mala maken, Yoga & Klank sessie, etc.) en natuurlijk heb je ook een heleboel tijd voor jezelf om te ontspannen, te badderen, te wandelen, een dutje te doen, etc. Tijdens het hele retreat zijn alle gezonde maaltijden inbegrepen en bij aankomst ligt er ook een klein presentje voor je klaar. Het uitgebreide programma en tijdsschema ontvang je altijd zo'n twee weken voor aanvang per mail. Maar onthoud goed, NIKS moet en NIKSEN mag. Jij bepaalt en voelt waar je behoefte aan hebt.

Specials
Naast de seizoensgebonden Zen aan Zee weekenden, zijn er ook een aantal specials te volgen. Zo organiseren we in de zomer graag een XL Retreat, die net even een dag langer is. Het programma lijkt dan op het bovenstaande, alleen gaan we ook nog een geheel verzorgde dag naar een van de Waddeneilanden, waardoor het echt als een complete vakantie voelt. We ronden dan maandag aan het einde van de ochtend het retreat af.
Tevens hebben we de Zen aan Zee Inspiratie 3-daagse, geschikt voor ondernemers of iedereen die van plan is een onderneming te starten. Een mooie manier om vanuit rust aan je business te werken en gezellige, gelijkstemde mede ondernemers te ontmoeten. Kijk onder het kopje data om meer over de verschillende thema's/retreats te lezen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Let op: het programma is altijd onder voorbehoud en weersafhankelijk

Yoga & Docent

Danielle (Daan) verzorgt zelf alle lessen en heeft ook de dagelijkse leiding. Tevens is er vaak een tweede hulp/docent aanwezig. Het retreat en alle lessen zijn afgestemd op het desbetreffende seizoen. Zo heeft ieder weekend dezelfde basis, maar de lessen en activiteiten zijn anders. Dit maakt het leuk om ook vaker deel te nemen. Wanneer je meebeweegt met de seizoenen voel je je veel krachtiger, energieker en beter in balans. Af en toe vindt er een XL weekend plaats. Deze is iets uitgebreider en tijdens dit weekend breng je ook een bezoek aan een van de Waddeneilanden (als het weer het toelaat). Daan geeft op een functionele manier Yin Yang Yoga. Dit houdt in dat er niet gewerkt wordt met perfecte houdingen en plaatjes (die bestaan namelijk niet), maar dat er gekeken wordt naar ieders eigen, unieke lichaamsbouw. Zo kan iedereen op zijn/haar eigen manier aan de lessen deelnemen en is iedereen meer dan welkom!

Overzicht

Prijsoverzicht

Standaard Zen aan Zee Weekend (2 nachten) 

€425,- bij een verblijf op een luxe, gedeelde kamer met eigen luxe badkamer.

Wil je liever een eenpersoonskamer, dit is beperkt mogelijk met een meerprijs van €100,-.

Zen aan Zee Inspiratie 3-daagse voor ondernemers (2 nachten) 

€495,- (incl. btw) bij een verblijf op een luxe, gedeelde kamer met eigen luxe badkamer.

Wil je liever een eenpersoonskamer, dit is beperkt mogelijk met een meerprijs van €100,-.

XL Retreats of Oud & Nieuw Special (3 nachten)

€595,- bij een verblijf op een luxe, gedeelde kamer met eigen luxe badkamer.

Kom je bijvoorbeeld met drie of vier personen? Ook dit kan geregeld worden op een ruime kamer.

Geef bij je aanmelding duidelijk aan wanneer je samen met iemand komt, zodat jullie ook samen de kamer delen.

Wil je liever een eenpersoonskamer, dit is beperkt mogelijk met een meerprijs van €125,-.

Op het moment van inschrijven dient er binnen 7 dagen een aanbetaling van 30% gedaan te worden. Het overige bedrag wordt betaald 8 weken voor vertrek. Betaal je liever alles meteen in een keer? Geef dat even aan tijdens je boeking. Mocht het weekend wegens de corona maatregelen niet doorgaan? Dan wordt het weekend verzet en schuift je betaling gewoon mee. 

Data

Kom jij ervaren wat deze plek zo magisch maakt? Zie hieronder de data van de geplande weekenden + het thema.

21 t/m 23 april - Lente VOL
Wanneer je volgens de seizoenen leeft, voel je je vele malen gezonder! Zo is de lente de periode om onder je dekentje vandaan te komen en al je gemaakte plannen tot uitvoering te brengen. En om deze plannen nog wat extra versterking te geven, ga je zelfs je eigen unieke Mala sieraad maken die jou mag ondersteunen op je pad.

24 t/m 26 november  - Herfst (nog 2 kamers!)
Naar binnen keren, loslaten en verstillen staan centraal tijdens dit heerlijke seizoen, waarin we de Yang energie gaan afbouwen en de Yin energie steeds meer mogen omarmen. Een weekend vol hartverwarmende activiteiten om weer even helemaal bij jezelf te komen. Inclusief een laagdrempelige stilte ochtend.

29 december t/m 1 januari - Winter/Oud & Nieuw Retreat XL (3 nachten)
*Een bijzonder samenzijn waarbij de jaarwisseling centraal staat, met tijd om terug te blikken en vooruit te kijken door middel van fijne yoga gerelateerde workshops. En uiteraard gaan we ook een vision board maken om het nieuwe jaar bewust van start te gaan. Een beter begin is er niet!

Zen aan Zee Inspiratie 3-daagse (voor ondernemers) Datum volgt, stuur bij interesse vast een bericht 
Ben jij eigen ondernemer of ben je van plan om op korte termijn voor jezelf te beginnen? Dan is dit retreat voor jou! Een 3-daagse die speciaal is afgestemd op ondernemers vol inspiratiesessies. Je kunt hierbij denken aan yogalessen afgestemd op het losmaken van inspiratie/creativiteit, meditaties om dichter bij jezelf en de dromen betreffende jouw onderneming te komen, brainstormsessies, schrijfopdrachten, tijdsblokken waarin je zelf vanuit rust aan het werk kan gaan, een netwerk/kennismakings "borrel", gezonde voeding en nog veel meer! Kom jij ervaren hoe fijn het is om vanuit rust aan je onderneming te werken? Uiteraard inspireren Frank & Danielle je tijdens dit retreat ook graag met hun eigen ervaringen en succesvolle ondernemingen die ze al meer dan 10 jaar vanuit passie en ontspanning runnen.
*Aankomst op een maandag tussen 15:00 en 16:00 en einde woensdag uiterlijk 15:00.

Inclusief
 • 4 keer yoga
 • 2 meditatiesessies
 • 1x workshop afgestemd op het seizoen
 • 1x (stilte) wandeling
 • 2 of 3 overnachtingen
 • linnengoed en handdoeken
 • ontbijt, lunch en diner
 • thee, koffie, water en tussendoortjes/snacks
Exclusief
 • Vervoer
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eventuele extra activiteiten