Ben jij op zoek naar een inspirerende, kleinschalige yoga training op een plek vol rust, ruimte en natuur? Om zelf les te geven? Of om je eigen practice en kennis te verdiepen? Dan ben je hier in het noorden van Friesland, bij Boerderij Zen aan Zee, aan het juiste adres!

Wij bieden verschillende trainingen aan in kleine blokjes van 50 uur. Zo kun je zelf kiezen of je voor Yin of Yang gaat of deze beide combineert tot de volledige 200 uurs Yin Yang opleiding, waarmee je alle kanten op kunt.

Alle modules worden minimaal 1x per jaar aangeboden. We raden aan om voor een 100 uur Yin, 100 uur Yang of de volledige 200 uur Yin Yang training te gaan. Wanneer je de mogelijkheid hebt, raden wij aan alles in hetzelfde jaar te volgen. Lukt dit niet? Verdeel het dan over twee jaren. Uiteraard kun je ook een losse module volgen, hier zijn i.v.m. de doorstroming naar de andere modules maar een beperkt aantal plekken voor.

Het fijne is, dat je hier geen keuze tussen Yin of Yang hoeft te maken. Wij ervaren namelijk dat mensen dit vaak lastig vinden. En dit begrijpen we helemaal, aangezien Yin en Yang allebei een hele belangrijke rol spelen in ons leven en in een yogapractice. Mocht je wel heel bewust voor een van beide willen kiezen, kan dit natuurlijk ook, maar we hebben genoeg redenen om juist de combinatie tussen de Yin en Yang modules aan te raden.

Je begint hoe dan ook eerst met een Yin basis of een Yang basis. Daarna kom je in aanmerking voor de verdiepingsmodules. Geef je al yogales en heb je al een basisdiploma, dan kun je eventueel meteen doorstromen naar een verdiepingsmodule. Doe dit altijd even in overleg.

Al onze modules worden functioneel gegeven. Dit houdt in dat er geen perfecte plaatjes of yogahoudingen zijn, die bestaan namelijk niet. Ieder lichaam is uniek en iedereen heeft iets anders nodig. Daarom staat altijd de functie voorop en daarnaast het voelen en luisteren naar eigen lichaam.

En als kers op de taart, bieden wij de mogelijkheid om tijdens je training hier in onze b&b in Paesens te kunnen overnachten. Zo heb je alle tijd voor jezelf en de opleiding. Je overnacht midden in de natuur op slechts 450 meter van werelderfgoed de Waddenzee in het topje van Friesland. Een plek waar het nog echt stil is, wat ook zeker van profijt is voor je focus en leerresultaten.

Doe jij mee met een van onze trainingen? Of volg je ze liever allemaal? Kijk dan snel wanneer de verschillende modules dit jaar aangeboden worden. Liever eerst kennismaken met de docent? Volg een les op het online platform of boek een van onze (mini) retreats.

Yin Yoga Basis

Ben jij op zoek naar een inspirerende, kleinschalige yoga training op een plek vol rust, ruimte en natuur? Om zelf les te geven? Of om je eigen practice en kennis te verdiepen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Lees snel verder om er achter te komen wat deze Yin Yoga basismodule inhoudt.

Yin Yoga Verdieping

Tijdens deze verdiepingsmodule duiken we meer het energetische lichaam in. Meridianen (energiebanen) en organen staan centraal. Je vergroot je kennis hierin, maar leert het zelf ook toepassen tijdens het samenstellen van Yin lessen gericht op meridianen, organen en zelfs seizoenen.

Yang Yoga Basis

Tijdens deze module leg je de basis als yogadocent. Ik neem je mee op reis langs de verschillende Yang vormen van yoga en zijn functionele anatomie. Je maakt kennis met onder andere de bekende zonnegroet en vele andere asanas (houdingen). Je leert iets over de geschiedenis van yoga, krijgt filosofie aan de hand van het achtvoudige pad, leert verschillende ademhalingsoefeningen en meditaties en werkt vooral ook aan je eigen practice en persoonlijke ontwikkeling. Na afloop van deze module ben je in staat om een basis les te verzorgen. Neem voor meer diepgang zeker ook een kijkje bij de verdiepingsmodule.

Yang Yoga Verdieping

Tijdens deze module breiden we de kennis flink uit. Zo worden er onder andere een aantal nieuwe houdingen aan je kennis toegevoegd en leer je creatief lesgeven. Tevens leer je anders naar een houding kijken, namelijk meer energetisch. Ook besteden we meer aandacht aan de juiste Yin Yang balans en leer je een Yin Yang les opstellen. Hierna bevat je alle tools om je eigen yogapad te vervolgen.

Kinderyoga

Lijkt het jou leuk om kinderyogadocent te worden? Of ben je al docent en wil je graag kinderyoga bij jou op school of op de opvang gaan geven? Dan ben je hier aan het juiste adres. Met jarenlange ervaring in het onderwijs en verschillende yoga en kinderyoga opleidingen, helpt Daan jou graag verder. Lees snel door om er achter te komen wat deze module precies inhoudt.

Over de docent

Al onze trainingen worden voornamelijk gegeven door Danielle (Daan) en af en toe kan er een gastworkshop plaatsvinden. Zij heeft onderhand 10 jaar leservaring en al meer dan 1000 studie uren gemaakt bij verschillende teachers. De hoogste tijd om haar vleugels nog verder te spreiden en deze informatie met jullie te delen. Wil je eerst graag kennismaken met Daan en haar manier van lesgeven? Volg dan vooral een aantal lessen op het online platform en maak daarna je keus. Je zult er zeker geen spijt van krijgen! Meer lezen over Daan? Klik dan hier.

Onderscheid

Ik kan me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet wanneer je op zoek bent naar een yogaopleiding. Wat maakt ons nou anders? Allereerst de kleinschaligheid. Geen grote groepen, maar max. 10 deelnemers per training. Daarnaast hoef je hier geen keus te maken tussen Yin of Yang, maar bieden wij een Yin Yang opleiding aan. Je kunt hier leren in stilte en bent omringd met natuur, wat je leerresultaten zeker ten goede zal komen. Wat dacht je van pauzeren aan het Wad? En tot slot bieden wij de mogelijkheid om tegen een kleine meerprijs hier in het mooie Friesland te kunnen overnachten in onze luxe b&b, zodat je je volledig kunt focussen op deze mooie reis. Heb jij je keus al gemaakt?

Data

Iedere module kun je 1x per jaar volgen. Op dit moment staan de onderstaande data gepland:

26 t/m 30 januari 2023 Yin Basis VOL
23 t/m 27 maart 2023 Yang Basis VOL
15 t/m 19 juni 2023 Yin Verdieping VOL
7 t/m 11 september 2023 Yang Verdieping VOL

De trainingen starten op donderdagmiddag van 16:00 tot 21:00 (inclusief kennismakingsdiner)
Alle overige dagen zijn ingedeeld van 9:30 tot 17:00

Data 2024

18 t/m 22 januari 2024 Yin Basis
21 t/m 25 maart 2024 Yang Basis
6 t/m 10  juni 2024 Yin Verdieping
12 t/m 16 september 2024 Yang Verdieping

*We raden aan om te kiezen voor de 100 uur Yin (2 modules), de 100 uur Yang (2 modules) of de volledige 200 uurs Yin Yang training (4 modules).  Zo ben je er van verzekerd dat je het complete plaatje ontvangt! Neem voor vragen gerust even contact op.

Kosten

De kosten per module bedragen €650,- en dit is inclusief btw.
Bij een inschrijving voor 2 modules in hetzelfde jaar, ontvang je een korting van 10% en wanneer je alle 4 modules in hetzelfde jaar volgt, ontvang je zelfs een korting van 15%, waardoor het totaalbedrag van je 200 uur Yin Yang opleiding maar liefst 400 euro goedkoper uitvalt!

Certificaat

Na iedere training krijg je een certificaat van voltooiing en ben je in staat om basis lessen te verzorgen. Heb je alle 4 modules gevolgd, dan krijg je een extra 200 uur certificaat en kun je jezelf een professioneel yogadocent noemen.

Overnachten

Wil je blijven overnachten in onze luxe b&b tijdens de training? De kosten hiervoor bedragen 90 euro per nacht op een eigen, luxe kamer met eigen badkamer en ligbad of 60 euro per nacht op een gedeelde kamer met eigen slaapvertrek en gedeelde, luxe badkamer. Prijzen zijn inclusief een gezond ontbijt voor aanvang van de trainingsdag.