Yoga & Relax Retreat Ibiza 

 

Ga jij met ons mee op  yoga vakantie naar het magische eiland Ibiza? Even lekker een aantal dagen alle tijd voor jezelf. Zowel lichaam als geest komen volledig tot rust en je komt als herboren weer terug. Met nieuwe inzichten, inspiratie en energie kun jij er weer helemaal tegenaan! En met al bijna 20 Ibiza Retreats op de teller, ben je er van verzekerd dat je in ervaren, maar vooral ook liefdevolle handen terecht komt. 

Nadat je heerlijk hebt geslapen, rol je je yogamatje uit en geniet je van een inspirerende yogales. Na afloop van de les schuif je aan voor een uitgebreide brunch. Daarna heb je lekker de tijd voor jezelf. Je kunt een duik in het zwembad nemen, een boek lezen of natuurlijk het prachtige eiland verkennen. Ibiza staat onder andere bekend om haar vele stranden, de mooie kustlijn en natuurlijk het helderblauwe water.

Aan het eind van de middag vindt er weer een yogales plaats, gevolgd door het diner. Hierna kun je lekker natafelen met elkaar, nog een uitstapje maken of lekker vroeg je bed opzoeken en tijd en rust voor jezelf nemen. Je kunt doen waar jij zin in hebt, deze heerlijke dagen zijn tenslotte helemaal voor jou en bij alles wat we doen, zal het creëren van zoveel mogelijk rust en balans centraal staan, zodat je deze handvaten ook weer mee naar huis kunt nemen.

Locatie

Je verblijft in een prachtige, authentieke Ibiza villa, die recentelijk volledig gerenoveerd is en opnieuw ingericht is, gelegen in het rustige noorden van Ibiza, vlakbij het Benirras strand. Vanaf de villa sta je binnen 10 minuten (loopafstand) op dit prachtige strand met een leuke beachclub (Elements) en een kleine hippiemarkt, wat zeker een meerwaarde is van de locatie van dit retreat.

De villa is van alle gemakken voorzien en geeft meteen een gevoel van warmte en geborgenheid. Er ligt een zwembad in de prachtige tuin vol palmbomen met voldoende zitjes en bedjes er omheen, er hangen hangmatten tussen de bomen, er is buiten een hele fijne eethoek waar we de maaltijden kunnen nuttigen en een hogergelegen yogadeck met waanzinnig uitzicht. De villa is namelijk omringd met natuur. Binnen zijn er twee knusse woonkamers met open haard, een grote keuken en natuurlijk zes prachtige slaapkamers waarin je je meteen thuis zal voelen.

Je verblijft op een gedeelde kamer voor twee personen met genoeg privacy voor jezelf. Je kunt kiezen voor een kamer met badkamer of een gedeelde badkamer. Deze zijn heel ruim en zijn gelegen in de hal. Kom je samen met iemand? Geeft dit even aan, zodat je op dezelfde kamer wordt ingedeeld. Ook zijn er twee eenpersoonskamers aanwezig. Hier geldt echter een kleine meerprijs voor.
Afhankelijk van de kamerindeling gaan er gemiddeld 10 mensen mee.

Programma

Programma ongeveer per dag
- Licht ontbijt
- Meditatie & Yin Yang Yoga
- Brunch
- Vrije tijd (vanaf 12:30 tot 16:30 ongeveer)
- Gezonde snack
- Yin Yoga
- Diner

Ongeveer twee weken voor vertrek ontvang je het uitgebreide programma. Zo zullen we ook zeker een keer yoga op een externe locatie gaan doen of plannen we een mediatie en picknick op het strand. En er wordt sowieso een middag/avond vrijgelaten voor eigen invulling op het eiland.

De aankomst op de eerste dag is vanaf 16:00 en het programma start met een kennismaking en diner vanaf 17:30. Kom je later aan? Laat het even weten. Op de laatste dag vertrekken we uiterlijk uit de villa rond 10:30. Als je al een vroegere vlucht hebt, is dit geen probleem.

Voeding

Elke dag worden er heerlijke vegetarische of veganistische maaltijden met liefde voor je bereid door Mayla van Conscious Food Ibiza. Vele malen genoemd als beste kok van het eiland en dat kan ik alleen maar beamen. Het retreat is inclusief een licht ontbijt (fruit/thee), brunch en diner. In het midden van het retreat zal er tijdens het 5, 6 en 7 daagse retreat een vrije middag/avond plaatsvinden en wordt er geen diner geserveerd. Wel kun je deze avond genieten in een van de vele restaurantjes die Ibiza rijk is. Je ontvangt van tevoren een informatieboekje met allemaal leuke tips!

Omgeving

Ibiza is een relatief klein eiland (ongeveer drie keer Texel), dus als je wilt kun je een heleboel uitstapjes maken en kennis maken met dit prachtige eiland. Denk aan het oude stadsgedeelte van Ibiza-stad. Een van de vele hippie markten. Het trommelconcert op het strand van Benirras. De magische rots Es Vedra of een van de mooie stranden. Ongeveer twee weken voor vertrek ontvang je een uitgebreid programmaboekje vol tips.

Yoga

Yoga
De yoga & meditatie lessen worden gegeven door Danielle zelf. In de ochtend beginnen we altijd met 15 minuten meditatie, gevolgd door een les Yin Yang Yoga. Dit is een les die rustig begint en wat intensiever eindigt.

Op de namiddag wordt er Yin Yoga gegeven. Dit is een rustige, vrij relaxte les waarin we de houdingen wat langer aanhouden en waarin je steeds wat meer de stilte en het contact met jezelf zult vinden. Je bent welkom als je al (veel) ervaring hebt met yoga, maar ook voor beginners is dit een mooie kans. Alle lessen zijn aan te passen op je eigen niveau en er worden altijd alternatieven gegeven. Daarnaast geeft Daan functionele yogalessen, wat inhoudt dat ieder lichaam uniek is en dat er geen perfecte plaatjes en houdingen zijn. Het bij jezelf blijven en in contact zijn met je eigen lichaam/gevoel staat voorop.

Data

12 - 16 oktober 5-daagse (VOL))

16-19 oktober 4-daagse (VOL)

20-26 oktober 7-daagse (VOL)
(in overleg kun je al een dag eerder aankomen tegen een meerprijs van €80,- p.p.)

Data Ibiza voorjaar 2025
21-26 april 6-daagse (Laatste kamer!)

Nieuwe data voor oktober volgen najaar '24

Overzicht

Prijsoverzicht

Prijs Yoga & Relax Retreat Ibiza 

Zie hieronder de verschillende kamertypes en de bijbehorende prijzen:

Kamer 1: Luxe, zeer ruime kamer met 2 aparte bedden, eigen badkamer en ruim eigen dakterras met day bed en schommelstoel en waanzinnig uitzicht!
4 daagse €895,- p.p.
5 daagse €1095,- p.p.
6 daagse €1295,- p.p.
7 daagse €1475,- p.p.

Kamer 2: Standaard kamer met 2 aparte bedden en eigen badkamer.
4 daagse €825,- p.p.
5 daagse €995,- p.p.
6 daagse €1195,- p.p.
7 daagse €1350,- p.p.

Kamer 3 en kamer 4: Standaard kamer met 2 aparte bedden, eigen terras en gedeelde badkamer in de hal met 1 andere kamer.
4 daagse €745,- p.p.
5 daagse €895,- p.p
6 daagse €1075,- p.p.
7 daagse €1225,- p.p.

Kamer 5: Eenpersoonskamer met openslaande deur naar het terras/zwembad en gedeelde badkamer in de hal met 1 andere kamer.
4 daagse €975,-
5 daagse €1195,-
6 daagse €1425,-
7 daagse €1595,-

Kamer 6: Standaard eenpersoonskamer met gedeelde badkamer in de hal met 1 andere kamer.
4 daagse €925,-
5 daagse €1125,-
6 daagse €1350,-
7 daagse €1525,-

*Als je voor een kamer kiest met een gedeelde badkamer, dan bevindt deze zich in de hal. De badkamers zijn heel ruim en je deelt de badkamer met 1, hooguit 2 andere deelnemers, wat altijd helemaal prima gaat en op deze manier kun je net wat goedkoper deelnemen.

*Op het moment van inschrijven, dient er binnen 7 dagen een aanbetaling gedaan te worden van 30%.
Het overige bedrag hoef je pas te betalen 8 weken voor vertrek. Betaal je liever alles meteen in een keer? Geef dat even aan tijdens je boeking. 

Inclusief
  • alle yogalessen
  • meditatie “aankomen in het nu”
  • 1x yoga/meditatie op het strand of andere mooie locatie
  • alle overnachtingen in een authentieke Ibiza villa
  • linnengoed en handdoeken
  • (fruit) ontbijt, brunch en diner
  • thee, koffie, water en tussendoortjes/snacks
Exclusief
  • vliegreis (Ibiza is maar 2 uren vliegen en bij een vroege boeking, kun je vaak voor €100,- of nog minder vliegen)
  • annulerings- en reisverzekering
  • eventuele autohuur (te delen)
Data

De retreats vinden in 2024 vinden plaats op de volgende momenten:

12 - 16 oktober 5-daagse VOL

16-19 oktober 4-daagse (VOL)

20-26 oktober 7-daagse (VOL)
(in overleg kun je al een dag eerder aankomen tegen een meerprijs van €80,-)

Data 2025 voorjaar
21-26 april 6-daagse (Laatste kamer!)

Nieuwe data voor oktober volgen najaar '24

Langer blijven?

Het voordeel aan de kortere retreats is, dat je je eigen verblijf op het eiland misschien nog wel even wilt verlengen. Ik heb altijd tips voor je!