Yoga & Wellness Retreat

Ga jij met ons mee op Yoga & Wellness Retreat naar Spanje? Op slechts 45 minuten van Barcelona hebben wij namelijk de perfecte plek gevonden om volledig tot rust te komen. We verblijven hier in een prachtig gerenoveerde villa uit 1785 die verscholen ligt midden in de bossen. Waar je ook kijkt, overal heb je de meest waanzinnige uitzichten, waardoor je meteen een diep gevoel van kalmte ervaart. Hier mag je vier of vijf dagen lang tot jezelf komen en genieten van ontspannen yogalessen, inspirerende meditatiesessies, gezonde voeding, prachtige wandelingen, heel veel tijd voor jezelf of een bezoekje aan de prachtige wellness!

Locatie

We verblijven in een oude finca uit 1785 die recentelijk helemaal gerenoveerd is en er daardoor nog als nieuw uitziet en je van alle luxe voorziet. De villa ligt midden in de natuur, omringd met bossen en prachtige vergezichten. Waar je ook staat op het terrein, overal zal het uitzicht je verrassen en een diep gevoel van kalmte laten ervaren. De perfecte plek om je even helemaal terug te trekken, iets wat we allemaal eens in de zoveel tijd nodig hebben.

De villa heeft een ruim eigen terrein met genoeg verschillende zitjes om even helemaal tot jezelf te komen. En uiteraard is er ook een prachtig zwembad aanwezig. Binnen vind je een van de mooiste woonkamers die ik ooit heb gezien. Prachtige banken, een haardvuur, openslaande deuren, leuke zitjes en een ruime keuken. Ook hier vind je dus genoeg plekjes om even lekker weg te dromen. Op het terrein ligt ook een yogazaal, verscholen in het groen. En tevens is er buiten ook een yogadeck gecreëerd op het dak met uiteraard een waanzinnig uitzicht! Tot slot beschikt de villa over een ruime wellness met stoombad, sauna, koudwaterbad, meditatieruimte, etc. Een meerwaarde van dit retreat om nog meer tot rust te kunnen komen, mocht je dit natuurlijk fijn vinden.

De villa beschikt in het hoofdhuis over zes hele ruime slaapkamers, met voldoende privacy voor jezelf. Een van de kamers kan geboekt worden als eenpersoonskamer tegen een meerprijs. Daarnaast staat er een prachtige casita op het terrein, waarin zich een driepersoons appartement bevindt, voorzien van alle ruimte en luxe. En een luxe eenpersoonskamer. In totaal kunnen er zo’n 15 deelnemers mee.

Omgeving

De villa ligt op 45 minuten van Barcelona, ver weg van de drukke, grote stad, maar ook weer zo dichtbij als je je verblijf bijvoorbeeld met een nachtje wilt verlengen. In de omgeving van de villa vind je allerlei verschillende, officiële wandelroutes, waar we ook een keer een bewuste (stilte) wandeling met de groep gaan maken. Mocht je een auto huren, dan sta je binnen 20 minuten ook met je voeten op het strand of kun je langs de nog ietwat onbekende Costa Maresme kust rijden met verschillende kleine, Spaanse dorpjes en mooie stranden, waaronder de dichtstbijzijnde Villasar de Dalt. Ongeveer twee weken van tevoren ontvang je ook altijd een programma en informatieboekje boordevol leuke tips!

Voeding

Tijdens dit retreat zullen mijn Ibiza koks meegaan. Mayla en/of Dieke zullen met liefde vegetarisch voor je koken. Geloof me, na afloop wil je ze meenemen, want beter dan dit, wordt het niet!

Yoga & Docent

Daan zal zelf alle lessen verzorgen. Het kan zijn dat er een tweede yogadocent aanwezig is om te assisteren. In de ochtend rond 8:30 vindt er in stilte een meditatiesessie van zo’n 20 minuten plaats, gevolgd door het ontbijt. Later rond 10:00 start dan een Yin Yang yogales. Dit is een les die rustig start met Yin houdingen en halverwege overgaat in meer beweging, het Yang deel van de les. In de namiddag vindt er een volledige Yin les plaats, waarin we de houdingen langer aanhouden en je steeds meer de stilte en het contact met jezelf zult vinden. Je bent welkom als je al (veel) ervaring met yoga hebt, maar ook voor beginners is dit een mooie kennismaking. Alle lessen worden functioneel gegeven, wat inhoudt dat er geen perfecte houdingen of plaatjes zijn, maar dat we kijken naar ieders eigen, unieke lichaamsbouw. Er worden veel alternatieven gegeven en het luisteren naar je eigen lichaam en gevoel staat voorop.

Programma

Op de aankomstdag start het programma om 16:00. Je kunt deze eerste dag al een ontspannen meditatie/yogales om aan te komen verwachten, een kennismaking met alle andere deelnemers en een heerlijk welkomstdiner, voor de liefhebbers inclusief een glaasje Spaanse wijn.

Op de overige dagen ziet het programma er ongeveer als volgt uit. We starten met een meditatie, gevolgd door het ontbijt. Later op de ochtend vindt er dan een Yin Yang yogales plaats, gevolgd door wat vrije tijd en de lunch. In de middag ben je een aantal uren vrij en kun je voelen waar jij behoefte aan hebt en op de namiddag vindt er dan weer een ontspannen Yin les plaats, gevolgd door het diner. Tijdens de vrije tijd kun je deze dagen ook gebruik maken van de luxe wellness die zich op het terrein bevindt. En ergens deze dagen vindt er ook nog een bewuste (stilte) wandeling plaats in het omliggende natuurgebied.

Op de laatste dag staat er nog een meditatie/yogales gepland en een uitgebreid ontbijt. Daarna is het (rond 10:30) tijd om te vertrekken.
Twee weken voor aanvang, ontvang je het uitgebreide programmaboekje met een definitief programma en overige tips.

Wellness

Uniek aan dit retreat, is dat het deze keer (optioneel) gecombineerd is met wellness. Ik ben namelijk van mening dat de combinatie tussen yoga, meditatie en wellness een nog dieper effect van rust en stilte met zich meebrengt. Op de volledige dagen mogen we de hele dag gebruik maken van de gehele wellness. Je vindt de wellness in een bijgebouw met een ruim stoombad (acht personen), een grote Finse sauna (acht personen), een koud waterbad, een relax ruimte, meditatieruimte, douches, etc. En natuurlijk kun je ook gebruik maken van het (koude) buitenzwembad aan het einde van een wellness rondje. Echt een meerwaarde voor de liefhebbers! Mocht je liever gaan wandelen of iets anders willen doen in je vrije tijd? Ook dan ben je uiteraard van harte welkom!

 

Overzicht

Prijsoverzicht

Prijzen luxe Yoga & Wellness Retreat (4 of 5 dagen) 

Gedeelde kamer met gedeelde badkamer (met 1 andere kamer)
5 daagse - €995,- p.p.

Gedeelde kamer met eigen badkamer voor 2 of 3 personen
5 daagse - €1095,- p.p.

Appartement met eigen badkamer voor 2/3 personen in de casita en extra veel rust/privacy
5 daagse - €1150,- p.p.

Luxe eenpersoonskamer met eigen badkamer
5 daagse - €1425,- p.p.

Eenpersoonskamer met gedeelde badkamer
5 daagse - €1295,-

*Kom je samen met iemand? Dan word je samen op een kamer ingedeeld. Kom je alleen? Dan deel je de kamer met 1 of 2 andere dames, tenzij je natuurlijk een eigen kamer boekt. Let op: de kamers zijn heel erg ruim met meer dan genoeg privacy!

Op het moment van inschrijven dient er binnen 7 dagen een aanbetaling van 30% gedaan te worden. Het overige bedrag wordt betaald 6 tot 8 weken voor vertrek. Betaal je liever alles meteen in een keer? Geef dat even aan tijdens je boeking. 

Data

18-21 april 2024 (4-daagse) Laatste kamer! Zowel alleen te boeken als wanneer je samen komt met iemand 

17-21 mei 2025 (5-daagse) Nieuw online!

Inclusief

 

  • 6 x yoga
  • 5 x meditatie
  • 1x (stilte) wandeling
  • onbeperkt gebruik wellness
  • 4x overnachting in luxe finca
  • linnengoed en handdoeken
  • ontbijt, lunch en diner
  • thee, koffie, water en tussendoortjes/snacks
Exclusief
 • Vervoer
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eventuele extra activiteiten

Je kunt op verschillende manieren naar de villa reizen. Je kunt bijvoorbeeld vliegen op de airport van Girona (45 minuten afstand) of de airport van Barcelona (35 minuten afstand). Je kunt vanaf hier een auto huren of een taxi nemen/delen. Ik wissel van tevoren altijd gegevens van elkaar uit om dit ook mogelijk te maken, voor wie dat wil. Je kunt dagelijkse meerdere keren deze kant op vliegen en tickets zijn vaak al beschikbaar vanaf 100 euro retour. Zeker als je vroegtijdig boekt. Geen vliegliefhebber? Je kunt met de Thalys van Amsterdam naar Parijs en vanaf hier een rechtstreekse trein naar Barcelona nemen. Je. bent dan zo'n 10/11 uren onderweg.