Yoga Retreat Portugal (6 dagen)

Ga jij met ons mee op Yoga Retreat naar het zuiden van Portugal? Op een authentieke plek, waar je nog omringd wordt door rust, natuur en de meest prachtige, weidse stranden? Wij hebben hier namelijk de perfecte plek gevonden om je even helemaal terug te trekken. Geniet zes dagen lang van ontspannen yogalessen, meditatiesessies, gezonde voeding en vooral veel tijd voor jezelf. Een retreat staat namelijk geheel in het teken van JOU, iets wat we allemaal op zijn tijd nodig hebben. En voor de liefhebbers, kun je tijdens dit retreat ook een inspirerende sup workshop volgen op misschien wel het allermooiste plekje van Portugal!

Locatie

We verblijven op een eco–retreat in de Westelijke Algarve. Een prachtige plek die gelegen is in een groene vallei, aan de Seixe rivier. Ver weg van alle drukte, omringd door rust, ruimte en natuur. Een plek waar je even helemaal tot jezelf kunt komen en waar je ’s avonds nog de meest prachtige sterrenhemel kunt bewonderen.

Het retreat center is voor een groot deel zelfvoorzienend en ze werken hand in hand samen met de natuur. Zo wordt bijvoorbeeld al het fruit en groente ter plaatse op biodynamische wijze geteeld. Prachtig om te ervaren en wellicht ook om eigen inspiratie op te doen. Het is een plek ontstaan door de wens van twee vrienden om iets terug te geven aan de wereld en meer samen te leven met de natuur en dat voel je overal op deze bijzondere plek.

Het is een retreat center met heel veel ruimte. Verdeeld over het terrein vind je een aantal verschillende gebouwen, allemaal met voldoende relax plekjes. Tussen de bomen kun je heerlijk ontspannen in de hangmatten. En mocht je een frisse duik willen nemen, dan is er een hele mooie natuur vijver op het terrein aanwezig. Last but not least, beschikt dit retreat over misschien wel het allermooiste yoga platform waar ik tot nu les heb mogen geven.

Qua accommodatie zijn er 3 appartementen, 3 kamers en 3 luxe tipi tenten aanwezig. De appartementen zijn het grootst. Hier heb je behoorlijk wat privacy en een eigen terras met prachtig uitzicht. Natuurlijk kun je ook voor een kamer of tipi tent kiezen. Kom je alleen en wil je een kamer delen? Ook dit is mogelijk. Wij zoeken dan een geschikte kamergenoot voor je. Kom je samen? Geef dit even duidelijk aan, zodat je ook samen ingedeeld wordt. Kom je met z’n drieën? Dit is beperkt mogelijk in een van de kamers en een van de appartementen.
*Afhankelijk van de kamerindeling, nemen er gemiddeld 10 tot 15 mensen deel aan dit retreat.

Programma

Hieronder kun je een indruk krijgen van hoe het programma er ongeveer per dag uitziet. Het exacte programma ontvang je twee weken voor vertrek.

- Meditatie
- Ontbijt
- Yin Yang Yoga
- Vrije tijd op het retreat
- Lunch
- Vrije tijd
- Yin Yoga
- Diner

En het kan zomaar zo zijn dat de yogales op de namiddag naar het strand verplaats wordt. Liggend op je matje, de wind door je haren, de zon op je huid en het geluid van de golven die je steeds dieper meevoeren naar de stilte in jezelf. Zie je het al voor je? Tevens maken we 1 van de dagen een uitstapje naar het mooie Lagos, waar ook de sup workshop plaatsvindt.

Voeding

Het retreat center beschikt over een eigen kok, die met liefde onze maaltijden bereidt en de gehele dag goed voor ons zorgt. Zowel ontbijt, lunch als diner is inclusief. Alles is vegetarisch en bijna 100% biologisch.

Omgeving

Het eco-retreat ligt net buiten (3,5 km) het dorp Odeceixe. Dit is een klein hippiedorpje met een aantal leuke eettentjes. Tevens vind je hier een paar winkeltjes en een supermarkt. Het strand van Odeceixe ligt op slechts 6,5 km van het retreat en is uitgeroepen tot mooiste strand van Portugal, gelegen aan de Atlantische Oceaan. Het bijzondere aan deze plek is dat er een prachtige rivier langs het dorp stroomt, die samenkomt bij het strand.

Verder is het een heerlijke omgeving om gewoon lekker rond te touren langs de Atlantische Oceaan met zijn ruime stranden en hoge kliffen. Mocht je meer richting het zuiden van de Algarve willen gaan, dan ligt het mooie Lagos op zo’n 50 minuten rijden. Ook hier kun je prachtige wandelingen maken over de rotsen en langs compleet verlaten strandjes. Dit is tevens de plek voor je (optionele) sup workshop langs de grotten en verlaten stranden van Lagos.

Yoga

De meeste yoga & meditatie lessen worden gegeven door Danielle zelf. Het kan zijn dat er tevens een tweede yogadocent aanwezig is die af en toe een inspirerende les zal verzorgen. In de ochtend beginnen we altijd met 20 minuten meditatie, gevolgd door een les Yin Yang Yoga. Dit is een les die rustig begint en wat intensiever eindigt.

Op de namiddag wordt er Yin Yoga gegeven. Dit is een rustige, vrij relaxte les waarin we de houdingen wat langer aanhouden en waarin je steeds wat meer de stilte en het contact met jezelf zult vinden. Je bent welkom als je al (veel) ervaring hebt met yoga, maar ook voor beginners is dit een mooie kans. Alle lessen zijn aan te passen op je eigen niveau en er worden altijd alternatieven gegeven.

Suppen

Extra leuk aan dit retreat, is dat je het kunt uitbreiden met een sup workshop. Suppen houdt in dat je je staand (of op je knieën) op een board, met een peddel in je handen, voortbeweegt over het water. Het is de snelst groeiende watersport van dit moment. Wanneer dit je leuk lijkt, ga je een dagdeel op avontuur met een geheel verzorgde sup workshop. Je hoeft geen ervaring te hebben. Het is volledig georganiseerd met professionele begeleiding en materialen. Tijdens de workshop sup je langs de meest prachtige grotten en verlaten stranden in de buurt van Lagos. Een ervaring om nooit te vergeten!

Overzicht

Prijsoverzicht

Prijs Yoga Retreat Portugal (6 dagen)

Appartement voorzien van alle luxe - €975,- p.p.
*€1295,- als je het hele appartement voor jezelf boekt

Kamer met eigen badkamer - €895,- p.p.

Kamer met gedeelde badkamer (met 1 andere kamer) - €845,- p.p.
*€1095,- als je deze kamer voor jezelf boekt

Tipi tent met luxe bed + klamboe en gedeelde badkamer
€745,- p.p. bij een gedeelde tipi met iemand anders
€995,- p.p. als je de tipi voor jezelf boekt

Op de reserveringspagina kun je precies zien welke accomodaties nog beschikbaar zijn.

Wil je er een Yoga & Sup Retreat van maken?
Dan zijn de kosten €55,- p.p. extra voor een sup pakket bestaande uit een geheel verzorgde workshop, ervaren begeleiding en alle materialen.
Je bent dan een dagdeel op pad en bezoekt een van de mooiste plekjes van Portugal.

*Op het moment van inschrijven, dient er binnen 7 dagen een aanbetaling gedaan te worden van 30%.
Het overige bedrag hoef je pas te betalen 8 weken voor vertrek. Betaal je liever alles meteen in een keer? Geef dat even aan tijdens je boeking. 

Data

22 t/m 27 september 2023

Helaas is op 7 augustus de locatie voor een groot deel door de bosbranden afgebrand en kan het retreat niet doorgaan.

 

Inclusief
 • 7 x yoga
 • elke ochtend meditatie
 • 1x yoga/meditatie op het strand
 • 1x sunset meditatie
 • 5 x overnachting in een accommodatie naar keus
 • linnengoed en handdoeken
 • ontbijt, lunch en diner
 • thee, koffie, water en tussendoortjes/snacks
Exclusief
 • vliegreis
 • annulerings- en reisverzekering
 • eventuele autohuur (te delen)
 • sup pakket (€55,-)
 • overige uitstapjes

Vanaf de airport kun je een auto huren en deze eventueel delen met andere deelnemers. Twee weken van tevoren wisselen we ook gegevens uit. Vanaf hier zal het ongeveer 1 uur en 20 minuten rijden zijn via een mooie kustroute. We kunnen eventueel (tegen betaling) ook een transfer voor je regelen. Wil je iets van de omgeving zien? Dan raden wij altijd het huren van een auto aan. Maar misschien is het ook juist een bewuste keus om lekker rustig in de buurt van het retreat center te blijven.

Langer blijven?

Wil je je verblijf op Portugal verlengen met een of meer nachten? Vraag gerust naar onze tips!