Zen aan Zee Weekend XL 23 t/m 26 april 2021

Zen aan Zee Weekend XL

Ben je toe aan een lekker lang weekend voor jezelf? Of heb je het altijd al eens leuk gevonden om op yogaweekend te gaan? Dan is dit je kans!

Het weekend zal plaatsvinden in onze eigen boerderij / retreat center. Boerderij “Zen aan Zee”, is een plek waar aan alles is gedacht. Een sfeervolle, kleinschalige plek die bij uitstek geschikt is voor retreats en andere soortgelijke activiteiten. Je snapt natuurlijk wel dat met deze prachtige, eigen locatie begin 2020 een grote droomwens van ons in vervulling is gegaan.

De boerderij ligt op slechts 450 meter van de Waddenzee in het noorden van Friesland. De perfecte plek om te aarden. Omringd door vrijheid en natuur. Met de mooiste uitzichten en fonkelende sterrenluchten. Een oase van rust. Een plek om te creëren. En misschien wel het allermooiste plekje aan de Waddenzee.

De boerderij beschikt over vijf ruime appartementen met een eigen, luxe badkamer (inclusief ligbad). Als je samen met iemand komt, deel je uiteraard met zijn tweeën een appartement. Kom je alleen? Dan word je ingedeeld met maximaal 2 andere deelnemers die ook alleen komen in een ruim appartement met voldoende privacy.

Afhankelijk van de kamerindeling, kunnen er zo’n 12 deelnemers mee dit weekend.

Omgeving

Onze prachtige boerderij is gelegen in het noorden van Friesland en ligt net buiten het dorpje Paesens – Moddergat, wat vaak het mooiste plekje aan de Waddenzee wordt genoemd. Het is een plek ver weg van alle hectiek en een ideale uitvalbasis om het leven in al zijn eenvoud te genieten. Je kunt er prachtig fietsen en wandelen en er zijn ook een aantal fietsen aanwezig die je kosteloos kunt gebruiken. Je kunt er eindeloos langs het Wad zwerven met uitzicht op de eilanden Ameland en Schiermonnikoog. Op 10 autominuten vind je het nationaal park Lauwersmeer, een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Varen, suppen, zwemmen of op een terrasje zitten, alles is mogelijk in dit recreatiegebied. En wil jij ’s avonds wandelen onder de sterren? Het Lauwersmeer beschikt over een officieel “Dark Sky Park”. Stap hier de duisternis van de natuur binnen waar de nacht roept, want in het donker zie je meer. En alsof dit nog niet genoeg is, bevindt zich ook de Elfstedenstad Dokkum op slechts 10 minuten. De perfecte stad voor een middagje shoppen, inclusief maar liefst 140 rijksmonumenten in de historische binnenstad. Mocht je tot slot je verblijf in deze prachtige omgeving willen verlengen? Koppel er een bezoekje aan de Waddeneilanden Ameland of Schiermonnikoog aan vast. Ik voorzie je graag van meer informatie.

Voeding

Tijdens al onze weekenden wordt er vegetarisch gekookt door een professionele kok.

De Ruimte

Er is een knusse huiskamerstudio aanwezig waar de yogalessen gegeven worden. Je doet mee aan vier yogalessen van ieder 1,5 uur. Bij mooi weer, kunnen deze ook buiten plaatsvinden. Ook staan er nog twee aparte meditaties gepland en is er altijd een verrassingsworkshop, passend bij het seizoen waarin je komt. En aangezien dit een XL uitvoering van het yogaweekend is, gaan we ook nog een dag naar Schiermonnikoog waar we onder andere een heerlijke wandeling maken en yoga/meditatie op het strand beoefenen.

Verder beschikt de accommodatie over een sfeervolle eetzaal en voldoende ruimte en zitjes. Zo is er een heerlijke lounge met fijne banken en een inspirerende ruimte met grote tafel om aan te zitten, lezen, schrijven, etc. En vergeet natuurlijk de grote tuin niet. Ook hebben alle appartementen een eigen zitje om je even terug te trekken. Genoeg ruimte om te delen en genoeg ruimte voor jezelf.

Yoga & Docent

Danielle (Daan) verzorgt zelf alle lessen en heeft ook de dagelijkse leiding. Tevens is er vaak een tweede hulp/docent aanwezig. Het retreat en alle lessen zijn afgestemd op het desbetreffende seizoen. Zo heeft ieder weekend dezelfde basis, maar de lessen en activiteiten zijn anders. Dit maakt het leuk om ook vaker deel te nemen. Wanneer je meebeweegt met de seizoenen voel je je veel krachtiger, energieker en beter in balans. Daan geeft op een functionele manier Yin Yang Yoga. Dit houdt in dat er niet gewerkt wordt met perfecte houdingen en plaatjes (die bestaan namelijk niet), maar dat er gekeken wordt naar ieders eigen, unieke lichaamsbouw. Zo kan iedereen op zijn/haar eigen manier aan de lessen deelnemen en is iedereen meer dan welkom!

Programma

Hieronder kun je een indruk krijgen van het programma. Het exacte programma ontvang je uiterlijk twee weken voor vertrek. Je bent altijd zelf zo vrij om te kiezen waar je wel en niet aan wilt deelnemen. Je bent tot niks verplicht, het is JOUW weekend. Niks moet en niksen mag. Als dat geen mooi cadeau voor jezelf is!

Dit extra lange yogaweekend start op vrijdagmiddag rond 17:00 met een hapje en drankje. Daarna vindt er een meditatie “aankomen in het moment” plaats, gevolgd door een korte kennismaking. Aan het begin van de avond is het diner, gevolgd door een zeer ontspannen yogales. Op zaterdag starten we met ontbijt, gevolgd door een les Yin Yang Yoga, aangepast op het seizoen. Na de lunch, heb je een vrije middag. Onder het kopje “omgeving” kun je lezen wat er in de buurt allemaal te doen is. Aan het einde van de middag staat er een snack voor je klaar, gevolgd door weer een yogales. Daarna is het tijd voor het diner en aan de rest van de avond kun je zelf invulling geven. Op zondag vertrekken we bij goed weer naar Schiermonnikoog. Hier gaan we lekker wandelen/fietsen, doen we yoga/meditatie op het strand, houden we een picknick en heb je ook nog voldoende tijd voor jezelf. Mocht dit niet door kunnen gaan, dan vindt er een zeer relaxt alternatief dagprogramma plaats. Tevens vindt er ergens dit weekend ook nog een hele bijzondere verrassingsworkshop plaats. We eindigen op maandag rond 11:00 met een meditatie en eindcirkel. Hierna heb je de hele dag nog voor je en kun je in alle rust vertrekken.

Let op: het programma is altijd onder voorbehoud en weersafhankelijk. Bij mooi weer kunnen yogalessen en meditaties ook plaatsvinden in de tuin, aan het Lauwersmeer of aan het Wad.

Overzicht

Prijsoverzicht

€495,- bij een verblijf op een luxe, gedeelde kamer met eigen luxe badkamer.

Kom je bijvoorbeeld met z'n drie of vier personen? Ook dit kan geregeld worden op een ruime kamer.

Geef bij je aanmelding duidelijk aan wanneer je samen met iemand komt, zodat jullie ook samen de kamer delen.

Wil je liever een eenpersoonskamer, dit is beperkt mogelijk met een meerprijs van €75,-.


Op het moment van inschrijven dient er binnen 7 dagen een aanbetaling van 30% gedaan te worden. Het overige bedrag wordt betaald 8 weken voor vertrek. Betaal je liever alles meteen in een keer? Geef dat even aan tijdens je boeking. 

Data

23 t/m 26 april 2021 (3 nachten) nog slechts 1 kamer vrij!

Inclusief

 

  • 4x yoga
  • 2x meditatie
  • 1x verrassingsworkshop
  • 1x dag naar Schiermonnikoog
  • 1x (stilte) wandeling
  • 3x overnachting
  • linnengoed en handdoeken
  • ontbijt, lunch en diner
  • thee, koffie, water en tussendoortjes/snacks
Exclusief
 • Vervoer
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eventuele extra activiteiten