Ouder & Kind Retreat

Ben jij toe aan een ontspannen uitje samen met je kind(eren)? Bekijk dan snel alle informatie over dit bijzondere, geheel verzorgde retreat met voldoende tijd voor jezelf en tijd voor elkaar. 

Tijd voor jezelf en extra tijd voor elkaar. Iets wat we allemaal op zijn tijd wel kunnen gebruiken. Dit retreat is geschikt voor ouder(s)/verzorger(s) met kinderen in de leeftijdscategorie van 2.5 t/m 5 of 5 t/m 10 jaar. Een retreat vol verbinding, plezier, yoga, creativiteit, gezonde voeding en nog veel meer! Laat jij je verrassen?

Dit retreat zal plaatsvinden in onze eigen boerderij / retreat center. Boerderij “Zen aan Zee”, is een plek waar aan alles is gedacht. Een sfeervolle, kleinschalige plek die bij uitstek geschikt is voor retreats en andere soortgelijke activiteiten. Je snapt natuurlijk wel dat met deze prachtige, eigen locatie begin 2020 een grote droomwens van ons in vervulling is gegaan.

De boerderij ligt op slechts 450 meter van de Waddenzee in het noorden van Friesland. De perfecte plek om te aarden. Omringd door vrijheid en natuur. Met de mooiste uitzichten en fonkelende sterrenluchten. Een oase van rust. Een plek om te creëren. En misschien wel het allermooiste plekje aan de Waddenzee.

De boerderij beschikt over vijf ruime appartementen met een eigen, luxe badkamer (inclusief ligbad). Als je samen met een ander gezin/koppel komt, is er ook de mogelijkheid om samen een groot appartement met aparte slaapvertrekken te delen. Laat dit dan even duidelijk weten.

Afhankelijk van de indeling, kunnen er zo’n 5 tot 6 koppels/gezinnen mee.

Omgeving

Onze prachtige boerderij is gelegen in het noorden van Friesland en ligt net buiten het dorpje Paesens – Moddergat, wat vaak het mooiste plekje aan de Waddenzee wordt genoemd. Het is een plek ver weg van alle hectiek en een ideale uitvalbasis om het leven in al zijn eenvoud te genieten. Je kunt er prachtig fietsen en wandelen en er zijn ook een aantal fietsen aanwezig die je kosteloos kunt gebruiken. Je kunt er eindeloos langs het Wad zwerven met uitzicht op de eilanden Ameland en Schiermonnikoog. Op 10 autominuten vind je het nationaal park Lauwersmeer, een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Varen, suppen, zwemmen of op een terrasje zitten, alles is mogelijk in dit recreatiegebied. En wil jij ’s avonds wandelen onder de sterren? Het Lauwersmeer beschikt over een officieel “Dark Sky Park”. Stap hier de duisternis van de natuur binnen waar de nacht roept, want in het donker zie je meer. En alsof dit nog niet genoeg is, bevindt zich ook de Elfstedenstad Dokkum op slechts 10 minuten. De perfecte stad voor een middagje shoppen, inclusief maar liefst 140 rijksmonumenten in de historische binnenstad. Mocht je tot slot je verblijf in deze prachtige omgeving willen verlengen? Koppel er een bezoekje aan de Waddeneilanden Ameland of Schiermonnikoog aan vast. Ik voorzie je graag van meer informatie.

Voeding

Tijdens al onze retreats wordt er vegetarisch gekookt door een professionele kok.

Yoga & Docent

Danielle (Daan) verzorgt zelf de meeste lessen en heeft ook de dagelijkse leiding.  Daan geeft op een functionele manier Yin Yang Yoga. Dit houdt in dat er niet gewerkt wordt met perfecte houdingen en plaatjes (die bestaan namelijk niet), maar dat er gekeken wordt naar ieders eigen, unieke lichaamsbouw. Zo kan iedereen op zijn/haar eigen manier aan de lessen deelnemen en is iedereen meer dan welkom! Tevens geeft zij de ouder & kind lessen. Ook hierin heeft ze jarenlange ervaring. Ze beschikt over een tweetal onderwijs diploma's (PABO en leerkracht Nederlands) en heeft in 2013 ook haar kinderyoga certificaat behaald bij Helen Purperhart. Als tweede docent zal Tineke Sijbesma aanwezig zijn. Ook zij heeft een kinderyoga diploma behaald bij Helen Purperhart en al meerdere jaren ervaring.

Programma

Hieronder kun je een indruk krijgen van het programma. Het exacte programma ontvang je uiterlijk twee weken voor vertrek. Je bent altijd zelf zo vrij om te kiezen waar je wel en niet aan wilt deelnemen. Je bent tot niks verplicht, het is JULLIE uitje. Niks moet en niksen mag. Als dat geen mooi cadeau is!

Dit bijzondere samenzijn start op maandagmiddag 1 mei tussen 15:00 en 16:00. Om 16:30 vindt een kennismakingsactiviteit plaats. Zorg dus dat je er dan in ieder geval kunt zijn. Hierna volgt een heerlijk festijn van gezonde poffertjes en pannenkoeken en andere lekkernijen. Aan het begin van de avond zal de allereerste ouder en kind yogales plaatsvinden met een rustgevend thema en eindigend met een verhaal, zodat alle kinderen daarna slapen als roosjes. Dinsdagochtend doen we eerst rustig aan met ontbijt en de mogelijkheid om even lekker (buiten) te spelen. Van 10:00 tot 12:00 vindt er een yoga + creatieve activiteit voor de kinderen plaats (Juf Tineke) en een yogales voor de ouders (Daan). Na de lunch heb je vrije tijd en vindt er nog een activiteit in de natuur plaats.  Op de namiddag is dan de volgende ouder & kind yogales, gevolgd door het diner en een vrije avond. Nog even buitenspelen in de tuin? Een wandeling langs het Wad? Of lekker vroeg op bed? Het kan allemaal. Ook kun je als ouders altijd nog even een drankje in de tuin doen en genieten van de zonsondergang. Woensdagochtend sluiten we na het ontbijt af met een gezamenlijke activiteit. Om 11:00 is het dan weer tijd om te vertrekken.

Let op: het programma is altijd onder voorbehoud en weersafhankelijk. Bij mooi weer zullen we een hoop buiten zijn!

De Ruimte

Er is een knusse huiskamerstudio aanwezig waar de yogalessen gegeven kunnen worden. Bij mooi weer, kunnen deze ook buiten plaatsvinden. Er zijn twee activiteiten voor de ouders en kinderen alleen en drie gedeelde ouder & kind lessen.

Verder beschikt de accommodatie over een sfeervolle eetzaal en voldoende ruimte en zitjes. Zo is er een heerlijke lounge met fijne banken en een inspirerende ruimte met grote tafel om aan te zitten, lezen, schrijven, spelletjes spelen etc. En vergeet natuurlijk de grote tuin niet. Ook hebben alle appartementen een eigen zitje om je even terug te trekken. Genoeg ruimte om te delen en genoeg ruimte voor jezelf.

Overzicht

Prijsoverzicht

€595,- per koppel (1 volwassene + 1 kind) inclusief overnachtingen, eten en workshops
Meerprijs extra kind €195,-
Gebaseerd op een eigen appartement met eigen badkamer.

Er wordt aangeraden om als ouder/verzorger met 1 of 2 kinderen te komen. Wil je met meer kinderen meedoen? Dan wordt er geadviseerd om een extra volwassene tegen een meerprijs mee te nemen. Dit kan een partner, oma, tante, vriendin, etc. zijn.


Op het moment van inschrijven dient er binnen 7 dagen een aanbetaling van 30% gedaan te worden. Het overige bedrag wordt betaald 8 weken voor vertrek. Betaal je liever alles meteen in een keer? Geef dat even aan tijdens je boeking. 

Data

1 t/m 3 mei 5 t/m 10 jaar (meivakantie)

5 t/m 7 juni 2,5 t/m 5 jaar

*Andere leeftijden altijd even in overleg

Inclusief

 

  • yoga voor volwassenen
  • yoga + creatieve activiteit voor kinderen
  • 3x ouder & kind yoga
  • 2x overnachting luxe appartement
  • linnengoed en handdoeken
  • ontbijt, lunch en diner
  • thee, koffie, water en tussendoortjes/snacks
Exclusief
 • Vervoer
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eventuele extra activiteiten